Behozott gépkocsik

MIT TEGYEK, HA VÁSÁROLTAM EGY KÜLFÖLDRŐL BEHOZOTT HASZNÁLT HYUNDAI GÉPKOCSIT?

Napjainkban egyre több használt Hyundai gépjármű érkezik Magyarországra, jellemzően nyugati országokból. Ezen autók nagyrésze még garanciális korú, 5 év alatti, emiatt sok esetben felmerül, hogy valóban érvényes-e még a gyári garancia, illetve, hogy milyen műszaki állapotban van az adott jármű. Ezért azt tanácsoljuk minden használt Hyundai gépkocsi tulajdonosnak, hogy látogasson el egy hivatalos magyarországi Hyundai márkaszervizbe és rendelje meg a gépkocsi állapotának ellenőrzését.

GARANCIA

Magyarország a Hyundai európai hálózatában az elsők között vezette be a myHYUNDAI rendszert és az elektronikus szervizfüzetet, így a külföldről behozott autók döntő többsége papír alapú szervizfüzettel rendelkezik. Ahhoz, hogy a garancia érvényessége továbbra is fennálljon és ne vesszen el, az eredeti, autó mellé adott eredeti szerviz- és garanciafüzet megléte és pontos vezetése elengedhetetlen. A külföldön a gépjárműhöz első alkalommal biztosított szerviz- és garanciafüzetet nem lehet utólag pótolni, ezért azt mindenképpen kérje el az eladótól. A szervizfüzetből így már a vásárlás előtt is tud tájékozódni a karbantartások megléte mellett az esetleges korábbi garanciális beavatkozásokról is. A szerviz- és garanciafüzet megléte azért is fontos, mert a magyarországi jogszabályok értelmében a márkakereskedéseknek és az importőrnek csak az autó igazolt tulajdonosának áll módjában információt kiadni. Amennyiben tehát a gépkocsi megvásárlása előtt szeretne információhoz jutni a gépkocsival kapcsolatban, azt csak a gépkocsi igazolt tulajdonosának igénybevételével teheti meg. A szerviz- és garanciafüzet ugyanakkor rengeteg fontos, és könnyen hozzáférhető adatot tartalmaz a garanciával és a karbantartással kapcsolatban. A magánimportban Magyarországra került gépkocsik érintettek lehetnek olyan érvényben levő módosítási- vagy visszahívási kampányokban, amelyekről az eladó nem tájékoztatta a vásárlót. Amennyiben nem rendelkezik információval a gépkocsi módosítási- vagy visszahívási kampányban való érintettségéről, akkor kérjük, hogy a gépkocsival szíveskedjen felkeresni egy hivatalos Hyundai márkaszervizt, ahol az alvázszám alapján néhány perc leforgása alatt ellenőrzik az érintettséget, és naprakész tájékoztatást adnak Önnek arról, hogy a gépkocsijánál van-e valamilyen módosítási- vagy visszahívási kampányban előírt tennivaló valamilyen, akár komoly biztonsági kérdést érintő berendezésnél. A még érvényben levő kampányokban leírt műveleteket a hivatalos Hyundai márkaszervizek díjmentesen végzik el a gépkocsin, akkor is, ha a gépkocsi garanciális időtartama már letelt.

ASSISTANCE

Fontos kiemelni, hogy a Hyundai Assistance tekintetében nincs egységes európai szolgáltatás és jogszabályi kötelezettség, ezért minden ország egyedileg szerződik le az Assistance szolgáltatásra egy helyi szolgáltatóval. Természetesen van megoldás a külföldről behozott autók esetén is Assistance fedezet megvásárlására. Ezzel kapcsolatban bővebb információk a https://hyundai.hu/hyundai-assistance/ linken találhatók.

MŰSZAKI ÁLLAPOT

A garancia megléte mellett fontos, hogy Ön tulajdonosként tisztában legyen autója műszaki állapotával annak érdekében, hogy gépkocsiját mindenkor a lehető legbiztonságosabb és legjobb műszaki állapotban használhassa.

Ahhoz, hogy Ön a legrelevánsabb tájékoztatást kapja, keresse fel bizalommal a magyarországi hivatalos Hyundai márkaszervizek egyikét, ahol egy állapotfelmérés* után tájékoztatják járműve állapotáról és az esetlegesen szükséges beavatkozásokról.

Az állapotfelmérés akár már 12.000 Ft-ért is elérhető, de részletességétől függően és kereskedésenként eltérő lehet.*

Ezen állapotfelmérés célja, hogy a tulajdonos tájékoztatást kapjon autója állapotáról és az esetleges szükséges beavatkozásokról. Az állapotfelmérés nem garantálja a garancia érvényességét és a javítások ingyenes elvégzését.

ÉS HOGY MIT NYÚJT ÖNNEK EGY HYUNDAI MÁRKASZERVIZ?

A legmagasabb szintű szakértelmet és az eredeti gyári alkatrészek előnyeit, biztonságát és minőségét.

*Részletes ajánlat kapcsán kérjük, keresse a magyarországi márkaszervizek egyikét. A márkaszervizek elérhetőségei a következő linken találhatók: https://hyundai.hu/hyundai-halozat/markaszervizek/